wortelsoep met bieslook en zure room

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui, snijd de wortels in plakjes en de geschilde aardappel in kleine blokjes. Breng de bouillon met de groente, aardappel en laurierblad aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is. Bak de spek uit en laat ze drogen op keukenpapier. Verwijder het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer en 3 el bieslook door. Schep de soep in de borden en verbrokkel er wat spek boven, schep er wat zure room op. Garneer het met de overgebleven bieslook en geef er soepstengels bij.

wortelsoep met bieslook en zure room is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knaloranje wortelsoep
30 min-
Bekijk recept
Pittige wortelsoep
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en rode curry
15 min Voorgerecht
Bekijk recept