Snipper de gepelde uien en pers de schoongemaakte knoflook. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Maak hierna de paprikas schoon. Verwijder hierbij de kapjes, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprikas eerst in dunne repen en vervolgens in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in plakken. Zet dan een met olijfolie ingesmeerde rechthoekige vuurvaste schaal klaar, waarin twee rijen van twee lasagnevellen passen. Verwarm tot slot de oven voor op 190º C. Snipper de uien. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de snippers zacht en glazig. Roer hier de knoflook en paprikastukjes doorheen en bak alles nog eens gedurende 2 minuutjes. Schep hierna de gebakken ui en paprika in een kom. Giet dan pakweg 4 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Meng de champignons, paprika en ui door elkaar en breng op smaak met wat zout. Kook vervolgens de lasagnevellen en volg daarbij de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de vellen uitlekken. Bedek dan de bodem van de schaal met 4 lasagnevellen. Schep hier een dun laagje van het ui/paprika/champignonmengsel op. Leg dan 4 lasagnevellen op deze vulling en dek deze vellen toe met genoemd mengsel. De bovenste laag bestaat uit de laatste lasagnevellen. Bedek deze laag met plakken mozzarella en bestrooi deze plakken met pijnboompitten en paprikapoeder. Plaats de schaal tot slot in de warme oven. Zodra het gerecht warm is en de mozzarella gesmolten is, kan er worden opgediend.