lasagne met fontina en parmezaan

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de baconreepjes en de ui 5 minuten in de olijfolie. Doe er de tomaat­blokjes bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met een mespunt basilicum en peper. Besprenkel vervolgens het brood­kruim met de melk. Meng het gehakt met de knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 20 g parmezaan, 1 ei en het broodkruim. Maak nootgrote balletjes. Bak ze in de rest van de olijfolie goudbruin. Vul een ovenschotel met, in afwissellende laagjes: tomatensaus, lasagne­vellen, vleesballetjes en plakjes fontina . Begin met een beetje tomatensaus (zodat de lasagne niet aan de schotel plakt) en eindig met pastavellen. Klop de 2 resterende eieren los met peper en (weinig) zout. Schenk ze over de pasta. Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan. Zet 25 minuten in de oven op 200° C. In plaats van fontina kun je ook andere goed smeltende kazen gebruiken, zoals cheddar Info: Fontina is een beetje zachte, strogele kaas met een licht zoete, nootachtige smaak. De kaas heeft kleine, ronde gaatjes. Van oorsprong komt Fontina uit noord-west Italië

lasagne met fontina en parmezaan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept