Verhit olie in een pan en fruit ui, knoflook en prei 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg tomaten, tomatenpuree, courgettes en oregano toe, breng het aan de kook, zet het vuur heel laag en laat het mengsel 15 min. koken in een afgedekt pan. Verhit boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat deze 1 min. mee warmen. Klop de melk langzaam door het mengsel en blijf koppen tot de saus begint te binden. Neem de pan van het vuur en voeg mosterd, zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer de tonijn, zout en peper door de tomatensaus en schep de helft van dit mengsel in een ovenvast schaal. Bedek dit met de helft van de lasagnevellen en doe hierop de helft van de witte saus. Bestrooi de saus met de helft van de kaas. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten en eindig met de geraspte kaas. bak het gerecht 35 min. in de oven.
Lasagne met tonijn en courgettes is een recept van Jerryke's Cuisine