Voor de saus: de ui, de selderijstengel en de knoflook snipperen en samen met de fijngehakte schalen en scharen van de langoestines in de olie fruiten. Het kruidenboeket en de tomatenpuree erbij doen. Even laten bakken. Blussen met de wijn en de visfumet toevoegen. Aan de kook brengen en afschuimen. De saus op laag vuur tot de helft inkoken, op smaak brengen met peper en zout en zeven. De tomaten pellen, ontpitten en in blokjes snijden. De visfilets en langoestinestaarten in kleine stukjes snijden, de sjalot en knoflook fijnsnijden en alles in 5 eetlepels olijfolie kort gaarbakken. De helft van de tomatenblokjes even laten meebakken, de andere helft gebruiken als garnituur. De saus bij de visblokjes voegen en, indien nodig, op smaak brengen met peper en zout. De peterselie fijnhakken en bij de saus voegen. De lasagneblaadjes in ruim gezouten water gaarkoken en laten uitlekken.Ondertussen de prei en de wortel in reepjes snijden en laten slinken in 1 eetlepel olijfolie. Op elk bord een blaadje lasagne leggen, wat visblokjes met saus erop scheppen, afdekken met een tweede blaadje lasagne en de preireepjes en wortelreepjes erover verdelen. De resterende tomatenblokjes eromheen strooien.