Gebraden patrijs met stamppot zuurkool en gebakken

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De Eigenheimer schillen en met een beetje zout gaar koken. Kookvocht afgieten. Een stamppot maken met de gekookte zuurkool en op smaak brengen. De patrijzen kruiden met witte peper en zout. Rondom aanbraden in de helft van de roomboter. Rosé braden in een voorverwarmde oven van 160°C (circa 8 minuten). Warm houden, de poten los snijden en bakken in een beetje boter. Rode port toevoegen aan het braadvocht en dit iets inkoken. Gevogeltefond toevoegen. Hierin de poten in 15 minuten gaar sudderen. Saus passeren, proeven en zonodig corrigeren. De borstfilets van de patrijzen snijden. De plakken eendenlever kruiden met witte peper en zout, door de bloem wentelen en om en om bakken in een zeer hete pan. De stamppot dresseren op de voorverwarmde borden. Garneren met de gestoofde pootjes en de gebraden borstfilets. Decoreren met de tijm en de saus erbij scheppen.

Gebraden patrijs met stamppot zuurkool en gebakken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept