Maak de groenten schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien enkele minuten. Vet een vuurvaste schotel in. Legde uien in de schotel. Stoof in dezelfde kookpan de worteltjes enkele minuten, kruid met peper en zout. Schik de worteltjes op de uien. Spoel de vis af en leg die op de groenten. Kruid met peper en zout. Leg citroenschijfjes (van halve citroen) op de vis. Dek de schotel af en maak gaar op het volle vermogen in de microgolfoven gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten. Maak ondertussen de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en stoof ze. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Schik als de vis en de groenten gaar zijn, de champignons errond. Bestrooi met peterselie. Versier met citroenschijfjes. Dien op met aardappelpuree of aardappelkroketten. Variatie Dit gerecht kun je ook in een gewone oven bereiden gedurende 40 a 50 minuten op 175 ° C.
Gebraden schelvis a la pagotière is een recept van Jerryke's Cuisine