Sprenkel de gin over het vlees en wrijf het in met zout en peper. Doe de boter in een vuurvaste braadpan en verhit op middelhoog vuur. Leg er het vlees in en schroei het in een paar minuten rondom dicht. Neem de pan van het vuur en voeg de plakken ui en wortel, peperkorrels, jeneverbessen en het laurierblad toe. Giet er het bier over en leg er het deksel op. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem het vlees uit de braadschaal en leg het op een voorverwarmde dienschaal. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het minstens 10 minuten rusten. Maak intussen de saus. Passeer het braadnat door een zeef in een pan. Zet de pan op hoog vuur en laat het nat tot ongeveer 1,5 dl inkoken. Draai het vuur laag en roer er de zure room en bessengelei door. Laat de saus niet meeraan de kook komen, omdat hij anders zal schiften. Zet een vlamverspreider onder de pan met saus en houd warm terwijl u het vlees in plakken snijdt. Schik de plakken vlees op voorverwarmde borden en lepel er wat saus over.