Gebraden wilde gans met kersensaus,

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de gans aan de binnen en buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een braadslede en bak hierin de gans rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de kleingesneden worteltjes, de tijm, de laurier, de peterselie,de bouillon en de wijn toe en plaats de gans in een voorverwarmde oven (200 graden),gedurende 10 minuten en daarna op 180 graden, gedurende 80 minuten. Keer de gans regelmatig en bedruip deze met het braadvocht. Verwarm de kersen op sap met de port en de kaneel en laat dit inkoken tot de helft. Voeg de jam of gelei toe en bind eventueel bij met aangemengd aardappelmeel. Neem de gans uit de oven, leg deze op een verwarmde schaal en giet er een weinig kersensaus overheen. Voeg de overige saus toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los. Gebraden gans met kersensaus, sperzieboontjes, tuttifrutti en gekookte aardappelen. Tip: Neem het gare ganzenvlees van de botten en verwarm dit in de kersensaus. Voeg op het laatst 1 dl. slagroom toe aan de kersensaus.

Gebraden wilde gans met kersensaus, is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept