een dag op voorhand de zwezerik in water laten trekken het water regelmatig verversen Een bord omgekeerd op het aanrecht leggen de zwezerik in een neteldoek of een oude versleten handdoek wikkelen, dat pakje op het bord leggen en er weer een omgekeerd bord boven op leggen daarboven zet je een pan met 3 liter water dus een gewicht van +/-
3.5 kg. 2 uren zo laten staan de zwezerik uitpakken en in een pan met licht gezouten water laten blancheren 10 min net onder het kookpunt houden Dan afspoelen onder koud water en de zwezerik ontdoen van ve vliezen en vet en adertjes de soep groenten heb je ondertussen al een beetje gestoofd. De kalfsfond bij doen en 8 peperbolletjes wit of zwart de zwezerik boven op de groenten leggen in de oven zetten 220°C de zwezerik alle 3 minuten overgie! ten met de braisage die langzaam zal indikken na 25 minuten de zwezerik even onder de grill zodat de bovenkant een beetje gebakken wordt de braisage zeven en eventueel een beetje opmaken met een beetje blonde roux en van het vuur weg wat stukjes koude boter in laten opnemen zachtjes roerend een pureepatatje en wat waterkers, feest! (de handdoek onmiddellijk in water uitspoele en onderwater laten staan want stinkt heel snel een weeë geur)