Gebrande suikerpudding met slagroom

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook 1 kg suiker met 1 dl water tot een "zware suikersiroop"; laat die inkoken tot het punt van karameliseren; blijf daarna roeren met een houten spatel; vooral over de bodem tot het punt van lichte verbranding van de suiker. Breng de pan tot onder de kraan in de gootsteen en laat er pas dan ter blussing 3 dl water op vallen: alles ineen. Zet de pan weer op het vuur en roer glad. Maak de gele puddingmassa van melk, suiker, vanille, zout en aangemaakte custardpoeder. Pas wanneer de massa aan de kook is, de bruine siroop er doorheen roeren. De pudding in vormpjes gieten en af laten koelen. Versieren met gevanilleerde slagroom.

Gebrande suikerpudding met slagroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Notengebakjes
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Marinade van bosvruchten met ijs en gebrande meringue
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Sambal Met Gebrande Knoflook
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept