Geflambeerde minitournedos met tijmsausje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de tournedos oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de sjalot fijn. Schik de diepgevroren bundeltjes wortelen in een ovenschaal. Giet er de 2 dl vleesbouillon over, dek af en laat ± 15 min. gaar worden in een op 200 C voorverwarmde oven. Prik tijmblaadjes tussen het vlees en het vel van de tournedos. Rits de rest van de tijm van de takjes en strooi over de bovenkant van tournedos zelf. Verwarm 2 eetl. boter en bak de sjalot samen met de minitournedos gedurende 2 à 3 min. langs beide zijden (naar smaak). Kruid met peper en zout. Giet 1/2 dl cognac bij het vlees en flambeer (weg van de dampkap). Haal uit de pan en hou warm. Giet het kookvocht van de groenten door een zeef in de braadpan, samen met de room. Laat even inkoken en bind de saus eventueel met instantsausbinder. Leg 2 minitournedos op een bord samen met 2 bundeltje wortelen. Lepel er de saus rond en dien op met aardappelsoezen of hertoginnenaardappeltjes.

Geflambeerde minitournedos met tijmsausje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept