Gefrituurde rogreepjes met Gribichesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De rogvleugels fileren (of vraag dit aan je vishandelaar) en in reepjes snijden. De reepjes als volgt paneren: In bloem wentelen en het overtollige afkloppen, door het losgeklopte eiwit met melk en olie halen en nadien door het broodkruim. De mayonaise kloppen: Eerst eigeel, citroensap, tabasco, worcestersaus en zout opkloppen, daarna de olie per kleine hoeveelheid al kloppend toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Voor de Gibrichesaus: De mayonaise mengen met de in stukjes gesneden ei, augurken, kappertjes en groene kruiden. De rogreepjes kort frituren in olie op 180°C, bladpeterseliepluksels even meefrituren op het einde. Alles uithalen, laten uitlekken en ontvetten op een absorberend papier. Licht bestrooien met zout en onmiddellijk serveren.

Gefrituurde rogreepjes met Gribichesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept