Meng de bloem en kurkuma en wentel de vis erdoor tot hij er helemaal mee bedekt is. Verhit de olie in een wok of pan met dikke bodem en bak de vis in porties knapperig en goudbruin. Laat hem uitlekken op keukenpapier. Strooi wat dille in een schaal, leg de vis erop en houd hem warm. Hak een deel van de resterende dille fijn en zet apart (ter garnering). Verhit de pindaolie in een kleine pan of wok. Bak de pinda's 1 minuut en voeg dan de lente-uitjes, de resterende dille, de basilicum en de koriander toe. Roerbak alles maximaal 30 seconden en schep dan de kruiden en pinda's over de vis. Garneer het geheel met de gehakte dille en serveer met de partjes limoen en nuoc cham om erover te sprenkelen. [b:591243eb9c]Nuoc cham[/b:591243eb9c] Nodig (voor 2 dl saus) 4 teentjes grof gehakte knoflook 2 rode (Thaise) chilipepers, zonder zaad en grof gehakt 3-4 tl suiker sap van 1 limoen 4 el nuoc mam (gefermenteerde vissaus, een basisingrediënt in de Vietnamese keuke)Voorbereiding : Maal in een vijzel de knoflook, chilipepers en suiker tot een pasta. Voeg het limoensap toe, daarna de nuoc mam en dan naar smaak 4-5 eetlepels water. Meng alles goed.
Gefrituurde vis met dille uit Hanoi is een recept van Jerryke's Cuisine