Gegratineerde aubergine-gehaktschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Aubergines in lengte in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met ruim water, zout en citroensap, aubergineplakken +/- 7 minuten koken. In vergiet goed uit laten lekken. In kom ei loskloppen met koffieroom en wijn. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In braadpan ui in de boter 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt en oregano toevoegen. Met vork gehakt in +/- 5 minuten rulbakken. Tomaat erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wijde ovenschotel (inh. 2 l) invetten. Bodem bedekken met 1/3 deel van aubergineplakken. 1/3 deel van gehaktmengsel erover verdelen. Dit nog 2 keer herhalen. Bestrooien met de kaas. In voorverwarmde oven van 200°C +/- 40 minuten bakken.

Gegratineerde aubergine-gehaktschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met banaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse gehaktschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept