Aubergines in lengte in plakken van +/- 1 cm snijden. In pan met ruim water, zout en citroensap, aubergineplakken +/- 7 minuten koken. In vergiet goed uit laten lekken. In kom ei loskloppen met koffieroom en wijn. Ui snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. In braadpan ui in de boter 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen. Gehakt en oregano toevoegen. Met vork gehakt in +/- 5 minuten rulbakken. Tomaat erdoor roeren. Nog 5 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Wijde ovenschotel (inh. 2 l) invetten. Bodem bedekken met 1/3 deel van aubergineplakken. 1/3 deel van gehaktmengsel erover verdelen. Dit nog 2 keer herhalen. Bestrooien met de kaas. In voorverwarmde oven van 200°C +/- 40 minuten bakken.
Gegratineerde aubergine-gehaktschotel is een recept van Jerryke's Cuisine