Kook de aardappelplakjes in ca. 5 minuten gaar. Laat ze uitlekken. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Rooster de gemengde pitten in een koekenpan zonder boter. Klop de eieren los, klop de room, geroosterde pitten, kruiden, peper en zout er doorheen. Roer er de geraspte kaas door. Beboter een ovenschaal. Leg plakjes aardappel op de bodem van de ovenschaal (gebruik hiervoor de helft van alle plakjes). Doe daar een beetje van het ei-room-kaas-mengsel overheen. Leg er dan de broccoliroosjes in een laag overheen. Weer een beetje ei-room-kaas-mengsel er overheen lepelen. Leg hierop de rest van de aardappelplakjes en giet er de rest van het mengsel overheen. Zorg dat alle plakjes aardappel geraakt zijn. Bak het gerecht in het midden van de voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden goudbruin en gaar.
Gegratineerde broccoli-aardappel schotel is een recept van Jerryke's Cuisine