Was de vis, dep hem droog en snijd hem in blokjes. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zeezout. Zet ze op een koele plaats weg. Was de gierst zorgvuldig. Breng haar met de groentebouillon aan de kook en kook haar 10 minuten door. Laat de gierst van het vuur af 20 minuten opzwellen. Maak de groenten schoon, was ze en snijd in dunne plakjes. Kook de groenten in weinig water in 5 minuten beetgaar. Maak de champignons schoon, wrijf ze met een in citroensap gedrenkte doek op en snijd ze in plakjes. Vet een vuurvaste schaal met margarine in. Meng de visblokjes met de groente, gierst en champignons en schep ze in de vorm. Klop de eiwitten met melk los en breng op smaak met peper, kurkuma of saffraan, gehakte peterselie en zeezout. Giet dit over het groente-vismengsel. Vul een braadslede voor de helft met heet water en zet de vuurvaste schaal erin. Laat de visschotel in de oven in 50 - 60 minuten gaar worden en dien de vis in de vorm op. Geef er tomatensaus en sla met aardappeldressing bij. 300 cal p.p.
Gegratineerde groente-visschotel is een recept van Jerryke's Cuisine