Gegratineerde varkenslapjes met bloemkool en champ

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de varkenslapjes in flinke dobbelstenen. Snijd vervolgens het bloemkooltje in roosjes. Snijd tot slot de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verhit de boter en de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de blokjes vlees snel aan alle kanten aan en temper dan de hittebron. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Bak vervolgens het vlees in pakweg 15 minuutjes gaar. Schenk na pakweg 8 minuten de champignonplakjes door het vlees. Roer tot slot de peterselie door het vlees/champignonmengsel. Kook, terwijl het vlees wordt gebakken, de roosjes van de bloemkool in pakweg 5 minuten in lichtgezouten water beetgaar. Giet hierna de roosjes af en laat ze goed uitlekken. Schep daarna het vlees/champignonmengsel met het braadvet in een voorverwarmde vuurvaste schaal. Verdeel de bloemkoolroosjes over dit mengsel. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas. Zet de schaal even onder de ovengrill. Serveer zodra de kaas is gesmolten.

Gegratineerde varkenslapjes met bloemkool en champ is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Champ
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Fric/Champ Halfom
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
chinese kippesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip A La Noekie
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept