Snij 2 venkelknollen in fijne reepjes. Verhit 1 eetl. boter in een kookpot en laat er de venkelreepjes 5 à 10 min. afgedekt in sudderen (voeg indien nodig wat water toe). Doe er 3 tomaten in partjes bij en kruid met peper en zout. Schep de groenten in een ovenschotel en schik er 4 à 6 diepgevroren visvinkjes van zalm en kabeljauw (diepvries, Kelvin) op. Verhit ondertussen 3 eetl. boter, roer er 3 eetl. bloem door en laat even bakken. Leng al roerende aan met 3 à 5 dl water tot een mooi gebonden saus. Verkruimel er 1/2 blokje visbouillon over en laat nog even doorkoken. Doe de saus in de ovenschotel en bestrooi met 70 g gemalen mozzarella. Schuif 20 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. Dien op met gekookte aardappelen of puree.
Gegratineerde visvinkjes met venkel en tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine