Meng rode wijnazijn, look, laurier, komijn, zout en peper met behulp van een keukenrobot. Voeg de peterselieblaadjes toe en hak bij tussenpozen fijn (de peterselie moet fijngehakt zijn maar mag geen puree worden). Giet over in een kom en voeg oregano, pili-pili en 3 EL olijfolie toe. Indien nodig, pas de kruiden aan. Verwarm de grill. Bestrijk het rundvlees met de resterende olijfolie. Laat het vlees aan de ene kant 3 min. en aan de andere kant 2 min. grillen. Snijd het vlees in dunne snedes. Kruid met peper en zout. Verdeel het rundvlees over borden met de chimichurrisaus. Dien op met partjes zoete aardappel gebakken in olijfolie en jonge sla. Goed om te weten: Deze saus, afkomstig uit de Argentijnse keuken, is geschikt bij rood vlees of gevogelte. Laat zich meerdere dagen in de koelkast bewaren in een potje met een hermetisch sluitend deksel. Ter afwisseling kan je koriander toevoegen. Gezondheidstip: Deze Argentijnse saus, die op een kruidige vinaigrette lijkt, bevat weinig vetten en verzadigde vetzuren en maakt vleesgerechten lichter verteerbaar.
Gegrild Argentijns rundvlees met chimichurrisaus is een recept van Jerryke's Cuisine