Gegrilde champignons

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Knoflook pellen en met zout, peper en Proven?aalse kruiden in de vijzel (of keukenmachine) fijnstampen. Twee takjes peterselie fijnknippen en met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap erdoor mengen. Champignons schoonvegen met keukenpapier. Champignonsteeltjes op gelijke hoogte van de hoedjes afsnijden (steeltjes bewaren). Knoflookmengsel in een kom over de champignons schenken en goed door elkaar mengen. Champignons ca. 3o minuten laten staan, regelmatig omscheppen.
- Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen champignonsteeltjes fijnhakken. In een pannetje champignonsteeltjes verhitten met de wijn en de rest van de olie en citroensap. Op hoog vuur in ca. 2 minuten iets laten inkoken.
- Champignons op een rooster leggen en vlak onder de grill ca. 6 minuten bakken, halverwege keren. Peterselie fijnknippen. Champignons op twee borden leggen, saus eromheen sprenkelen. Peterselie erover strooien. Serveren met baguette.

Gegrilde champignons is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept