Gegrilde kreeft met botersaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

voor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm en laurier cayennepeper zout
Voorbereiding
: Laat wat boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd. Blus af met de witte wijn en laat het vocht tot 1/3 inkoken. Voeg met een klopper de boter in kleine klontjes toe en bind de saus op. Zeef de saus en breng op smaak met cayennepeper en zout. Snijd de kreeft in de lengte door en bestrooi met een weinig peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat verder garen in de oven gedurende 6 minuten op 180 graden C. Schik de kreeft op een groot plat bord en leg de groenten tussen de scharen. Giet wat saus op het staartvlees en serveer de rest apart. Smakelijk !

Gegrilde kreeft met botersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept