Gehakt met aardappelpuree en bloemkool

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten ziedend water. (Opgelet, ze moet stevig blijven.) Bak het gehakt aan in een pan. Indien het niet is toebereid, voeg dan zout, peper en muskaatnoot toe. Prak het fijn met een vork. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken, kook en pureer ze. Bereid met melk en boter een smeu?ge puree en kruid gul met peper, zout en muskaatnoot. Verdeel het vlees over een ovenschotel, bedek met bloemkoolroosjes en puree en zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen. Bestrooi met paneermeel en enkele klontjes boter. Laat ongeveer 30 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven.

Gehakt met aardappelpuree en bloemkool is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept