haal de korst van de sneden wit boord af, leg ze in een diep bord en overgiet ze met de melk er op lettend dat ze goed onderstaan in de melk maak de uien proper en hak ze laat 35 gr boter smelten in een pan, voeg de uien er bij eb laat op een zacht vuur bakken tot ze glazig en doorzichtig zijn (ongeveer 5 minuten) doe het gehakt in een grote kom en voeg er de uistukjes bij die een drietal minuten afgekoeld zijn en meng onder het gehakt met een vork voeg de twee eigelen toe en het brood waaruit de melk geperst werd was de peterselie en snij die in grote stukjes met een schaar in een glas of met een mes op een snijplank en meng onder het gehakt meng alles zeer goed door mekaar met de hand of met een vork smeer met de rest van de boter een ovenschotel in vorm van het gehaktmengsel gehaktballen die niet te groot maar ook niet te klein mogen zijn (9 à 10 stuks uit dit mengsel is een goede grootte) leg de gehaktballen in de ovenplaat en zet deze in een op 200° voorverwarmde oven en dit gedurende ongeveer 40 minuten de gehaktballen kunnen opgediend worden met konijnsaus of uiensaus. Konijnsaus: 3 of 4 gehakte uien 3 el Luikse siroop 50 gr boter 1 tot 2 el bloem of maïzena om de saus te binden peper en zout 2 kruidnagels 1 blaadje laurier, 1 takje tijm en 1 kl marjolein laat de boter smelten in een pan en bak hierin de in stukjes gehakte uien (1 tot 2 minuten) voeg 5 cl water toe en laat verder pruttelen gedurende 5 minuten blijf roeren zonder ophouden want de uien mogen niet kleuren meng in een kommetje de bloem in 20 cl warm water voeg dit mengsel bij de uien en verder koken gedurende 2 à 3 minuten voeg de siroop toe en de kruiden goed roeren en gedurende 20 minuten op een zacht vuur laten stoven de saus moet wat verdikken en glanzend zijn Uiensaus: 5 tot 6 uien in kwart ringen gesneden 20 gr boter 3 dl bouillon van een blokje runds- of kippebouillon 2 el bloem of maïzena om de saus te binden zout, peper en nootmuskaat enkele klontje suiker azijn in een grote ketel de stukjes ui langzaam laten slinken in de gesmolten boter peper en zout toevoegen eenmaal de ui lichtjes gebakken is en kleur begint te krijgen bestrooien met de bloem en deze goed door de ui roeren bevochtigen met de bouillon, goed mengen en het geheel tegen het kookpunt aanbrengen voeg de vers geraspte nootmuskaat toe samen met de suiker en de azijn voeg deze laatste drie ingrediënten toe in klein hoeveelheden terwijl je de smaak controleert en eventueel nog wat bijwerkt met peper en zout.