Meng het gehakt met 1 koffiel. paprikapoeder en rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van. Snij de uien in halve maantjes. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de verse paprika's en snij in blokjes van +- 2 cm. De diepgevroren paprikareepjes moeten niet ontdooien. Laat de zuurkool uitlekken. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en kleur de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en laat de uimaantjes en de paprikastukjes gedurende 2 à 3 min. op een zacht vuurtje al roerende stoven. Roer er het tomatenconcentraat en de bouillon door en meng er de zuurkool onder. Kruid met paprikapoeder en komijn. Voeg de voorgebakken balletjes toe, schep voorzichtig om en laat gedurende +- 15 min. afgedekt sudderen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en bind met instantsausbinder. Dien onmiddellijk op met rijst of rijstvormige pasta.
Gehaktballetjes in Hongaarse saus is een recept van Jerryke's Cuisine