Gehaktballetjes in kruiden-roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng het gehakt met het gesnipperde sjalotje, de verkruimelde sneetjes brood, fijngehakte ansjovis, gehakte peterselie en het ei en breng op smaak met zout en peper. Draai er balletjes van ter grote van bitterballen en rol deze door wat bloem. Bak in 30 g verhitte boter de balletjes bruin en laat ze dan 15 minuten afgedekt zachtjes sudderen.
- Neem het vlees uit de pan (houd het warm), zet het het vuur hoger, blus de jus af met 1 dl wijn en 2 dl room en laat iets inkoken. Zeef de saus, schenk deze terug in de pan en klop er met een garde 40 g koude boter in stukjes en 2 el fijngehakte dragon bij.
- Doe de balletjes in de saus en serveer direct. Lekker met gestoofde courgettereepjes met bieslook en aardappelpuree.

Gehaktballetjes in kruiden-roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept