Maak eerst de uienmarmelade (kan een dag van tevoren). Snij de rode uien in dunne ringen. Verhit de olie en bak de uien 5 minuten zachtjes. Dek de pan af en laat de uien heel zachtjes ca. 45 minuten garen. Voeg de rode wijnazijn toe en laat de uien nog ca. 30 minute zachtjes garen. Leg de ham in een royale pan, schenk water erbij tot de ham onderstaat. In ui 2 kruidnagels steken en ui, wortel en takjes tijm in pan leggen. Water verwarmen tot ca. 80ºC (controleren met thermometer). Ham op deze temperatuur ca. 1 uur en 15 minuten lagen garen. Ham in vocht laten afkoelen en tot gebruik op koele plaats in vocht bewaren. Oven voorverwarmen op 190ºC. Ham uit verpakking nemen. Vetlaat tot op vlees in ruitpatroon snijden en in elke ruit een kruidnagel steken. Mosterd, honing en gedroogde tijm mengen en ham ermee inwrijven. Ham in midden van oven 25-30 minuten verwarmen, tussentijds enkel malen met mosterdmengsel bestrijken. Ham serveren met rode uienmarmelade. Lekker met aardappelkroketjes en geroerbakte spruitjes.