Voorbereiding : Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze zacht in een nootje boter en voeg de suiker en het snuifje kaneel toe. Koel af. ( Parfumeer indien gewenst met een eetlepel calvados .) Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en knijp ze uit. Kook de melk en een snuifje vanillesuiker op. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker tot een wit lint op en doe ze bij de melk. Zet de pot terug op het vuur en warm roerend op tot de massa bindt. Meng er de gelatineblaadjes bij en zeef het geheel. Doe er nu de appelmoes bij en koel af. Klop de room vast op en roer ze voorzichtig onder de massa. Verdeel de bereiding over de Pidy Charlottes en laat ze minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Schik ze op de borden en versier met klein fruit. Giet er wat coulis rondom en werk af met munt en poedersuiker.