Gekonfijte groenten, tofu met oregano, coulis van

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- **De coulis: - Doe een beetje olijfolie in een pan, voeg ui, knoflook, verse tomaten en witte wijn toe, laat even stoven, giet er 250 ml water bij, laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje, mix het mengsel, indien te dik, voeg dan water toe, zout en peper naar eigen smaak, hou de coulis warm.
- **De gekonfijte groenten met de tofu en oregano: - Snij de aubergine in plakjes van

3.5 cm dikte, dompel ze onder in olijfolie terwijl je ze met een pincet vasthoudt, leg de aubergineplakjes op een bakplaat afgedekt met bakpapier, ontsteek het bovenste deel van de oven, laat 8 minuten koken met de grill in de hoogste stand, leg de plakken op een linnendoek die de olie kan absorberen, doe uien, geperste knoflook en de stukjes conservetomaten in de olijfolie, laat een uur koken op een matig vuur met de bouquet garni erin.
- Schik in een ingevette bakvorm een laagje aubergine, de geplette tofu, tomatensaus, de blaadjes oregano, aubergine, enz., dek af met alumuniumfolie en laat 2 uur in de oven staan (180°C), dien op met de tomatencoulis.
- Dien op met een raketslaatje

Gekonfijte groenten, tofu met oregano, coulis van is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept