- Snipper de ui en snijd het ontbijtspek klein. Verhit de olie in de koekenpan. Laat de ui en het spek omscheppend bakken tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe, bestrooi met de kerrie en wat zout en peper en roerbak tot het gehakt zijn rode kleur kwijt is. Laat het gehaktmengsel afkoelen.
- Snipper de sjalotten en de gemberwortel voor de chutney. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes. Snijd de gepelde en in de lengte gehalveerde banaan in plakjes. Snijd de uitgelekte gemberbolletjes in plakjes. Laat de sjalot in de olie glazig fruiten. Laat de gemberwortel kort meefruiten en voeg de appel, de banaan, de gekonfijte gember, de suiker, de kaneel, de azijn, de sambal en wat zout toe. Laat af en toe roerend op een zeer laag vuur ca: 15 minuten zachtjes stoven en voeg zonodig een scheutje water toe als het mengsel te droog mocht worden. Laat de chutney afkoelen.
- Verwarm de oven met de bakplaat voor op 200°C. Vul de met deeg beklede vormpjes met het gehaktmengsel. Bevochtig de deegranden met water en druk er de deegdekseltjes op. Prik een gaatje in het midden van het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de dekseltjes met wat koffiemelk en zet de vormpjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin van kleur zijn. Serveer warm met de chutney."}}