Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters open: houd ze stevig vast tussen een dubbelgevouwen vaatdoek, de platte schelp zit vanboven.Wrik een oestermes in het scharnier en draai voorzichtig open. Verwijder de bovenste platte schelp en maak de oester los.Zet de schelpen met de oesters erin op een bakplaat.Met aluminiumfolie zorgt U ervoor dat ze niet omvallen.Boen de citroen schoon en rasp er 2 thl schil eraf.Pers de vrucht uit, sprenkel enkele druppels citroensap over de oesters en maal er witte peper boven.Klop de room half stijf.Spatel er de citroenrasp, 2 el sap, de koreandersnippers en de helft van de gemalen kaas door.Verdeel het mengsel over de oesters en bestrooi me de rest van de kaas.Schuif de bakplaat onder de hete grill en laat de oesters in 5 minuten goudbruin en gaar worden.Serveer per persoon 3 oesters op enkele blaadjes sla.[/list]
Gegrilde oesters met citroen-korianderroom is een recept van Jerryke's Cuisine