Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en roer ze door 100 gram zacht geworden boter. Rasp met een zesteur dunne schilletjes van de helft van de citroen en roer dit met het sap van de citroen door de boter. Rol de boter als een worst op in plastic folie. Laat de boter minimaal 30 minuten hard worden in de koelkast. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan onder water en voeg flink zout toe. Kook de aardappels gaar, giet ze af en pureer ze met een pureeknijper. Dop de boontjes en doe ze 8 minuten in kokend water met zout. Spoel ze koud. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een grillpan en grill de gepeperde en gezouten vis op de velkant. Gaar de vis af in de oven. Zorg dat de glazige kleur net verdwijnt, maar laat 'm niet uitdrogen. Breng de puree op smaak met peper, zout en een klontje boter en maak warm in een Tefal koekenpannnetje. Roer de postelein erdoor. Maak de capucijners op smaak terwijl je ze verwarmt met een gefruit sjalotje. Breng op smaak en dien op met de puree en de vis. Snijd plakken van de ansjovisboter en leg ze op de vis.
Gegrilde roodbaars met ansjovisboter, aardappel-po is een recept van Jerryke's Cuisine