- Maak de grilpan goed heet en smeer de tonijn in met een beetje olijflie - Gril de tonijn kort in de grilpan zodat een mooi ruiten motief ontstaat - De tonijn mag nog niet gaar zijn. Bestrooi de tonijn met iets peper en zout.
- Schil de paprika en snijd hem in kleine blokjes (brunoise) en snijd de teen knoflook in vieren.
- Verwarm de olijfolie (niet te heet) en voeg de paprika, knoflook en rozemarijn toe - Laat de paprika op een laag vuur langzaam gaar worden. Maak op smaak met zout, peper en een paar druppels aceto balsamico. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.
- Verwarm de tonijn in de oven, niet geheel gaar laten worden. De tonijn mag van binnen nog Iets ?ros?? zijn, dan is hij nog lekken sappig. Tonijn die helemaal gaar is wordt erg droog.
- Serveer de tonijn op groente naar keuze (spinazie of courgette bijvoorbeeld) en schep de lauwewarme paprika-olie erover.
- Afgarneren met krullen oude deldense geitenkaas"}}