Gegratineerde macaronischotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de macaroni gaar in een pot met ruim voldoende kokend gezouten water en laat uitlekken in een zeef. Kook de doperwtjes in enkele minuten gaar in gezouten water. Snipper de sjalotjes, snijd de ham in blokjes, borstel de champignons schoon en halveer ze. Verhit 25 gr boter in een pan, fruit hierin de sjalotjes en doe er vervolgens de champions bij. Verhit 25 gr boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Leng dit laatste aan met de roomwaarin de eieren losgeroerd zijn. Roer het championmengsel erdoor, en breng op smaak met peper en zout en de chilisaus. Warm de oven voor op 175°C, meng de macaronie met de doperwten en de ham en schep het championmengsel en de helft van de geraspte kaas erdoor. Doe het geheel in een ingevette ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas en het paneermeel. Leg hier en daar een klontje boter, en zet de schotel 15 tot 20 minuten in de oven.

Gegratineerde macaronischotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tofu-macaronischotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaronischotel met drie soorten kaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige macaroni cheese
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni ovenschotel met prei en gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept