Gekonfijte lamsschouder

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het ganzenvet aan de kook brengen, eventueel de kruiden erbij doen, de lamsschouder erin leggen (hij moet volledig ondergedompeld zijn) en nog even laten doorkoken. De pan dan 2 è 3 uren (afhankelijk van degrootte van het stuk) in een oven van 70 a 80 °C plaatsen. Je kunt het vlees onmiddellijk verder verwerken of in het vet bewaren. Een gekonfijte lamsschouder kun je bakken (1/2 uurtje in de oven want hij is in no time gaar en knap-perig), garen in bouillon, paneren met mosterd en broodkruim en roosteren in de oven of op de BBQ. Look- en tomatensaus gaan er voortreffelijk bij. Als garnituur kunnen zowel zuurkool met spek als wintergroenten (spruitjes, schors-eneren,groene kool,witloof,...) als aubergines, courgettes, paprika's en artisjokken. Lamsschouder is een stevig maal dus mag er best ook een stevige wijn bij. Een Cöte du Rhóne of een Pauillac. Serveer je de schouder met zuurkool,dan is een Meursault een prima begeleiding.

Gekonfijte lamsschouder is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sosati
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Manti: kleine lamsravioli
Voorgerecht
Bekijk recept
Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept