Voorbereiding Klop de eierdooiers met de Cointreau los. Verwarm de room. Snij het vanillestokje in de lengte open, leg het in de warme room en laat, op een matige warmtebron, ? 10 tot 15 minuten trekken. Los er vervolgens de suiker in op. Schenk er al roerend de losgeklopte eierdooiers bij en meng er de koffie door. Al roerend de massa iets laten binden. Haal van de warmtebron en zeef de massa. Laat het (afgedekt) 2 tot 3 uur in de koelkast goed koud worden. Schenk de massa in de ijsmachine. Meng er als het lobbig begint te worden de cacao of de geraspte chocolade door. Schil de perziken, verwijder de pit en snij de perziken in stukjes. Doe de suiker in de pan en laat karamelliseren (lichtbruin worden). Temper de warmtebron. Meng er heel voorzichtig het citroensap door. Voeg er de stukjes perzik bij en laat ? 10 minuten zachtjes koken. Blus de saus af met de cognac. Bestuif het ijs met wat cacaopoeder en serveer de saus er warm bij.