Voor de marinade doe je de wijn, de peterselie, ui, laurierblad en peperkorrels in een kleine steelpan en breng dit langzaam aan de kook. Laat een minuutje doorkoken en zet apart om af te koelen. Doe de stukken konijn in een ruime schaal en giet de marinade er overheen. Laat staan voor 6 tot 8 uur. Draai de stukken konijn zo af en toe eens om. Haal het konijn uit de marinade en droog de stukken af met keukenpapier. Doe de bloem, wat zout en de vers gemalen peper in een papieren of plastic zak en doe de stukken konijn er een voor een bij onder stevig schudden zodat het vlees rondom bedekt is met een laagje bloem. Verhit de olie in een grote pan en braad de stukken konijn in ongeveer 10 minuten aan alle kanten bruin. Strooi tijdens het keren zo af en toe nog wat zout en peper over het vlees. Haal de stukken konijn uit de pan en zet apart. Fruit nu de in plakjes gesneden ui, de selderij, de wortel, de kappers, rozijnen en olijven in de overgebleven olie in de pan gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren. Doe het konijn terug in de pan. Meng in een kom de honing en de azijn en giet dit mengsel langzaam over het konijn. Breng aan de kook en voeg daarna de helft van de gezeefde marinade toe. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht sudderen tot het konijn gaar is. Voeg indien nodig nog wat van de marinade toe. Proef zo af en toe om te zien of er nog honing moet worden toegevoegd. Dit is een klassiek recept uit de Siciliaanse keuken. Gebruik liefst een wild konijn, maar als dat moeilijk te krijgen is, tam konijn of zelfs een malse kip zijn ook lekker
Gemarineerd konijn in honingsaus is een recept van Jerryke's Cuisine