Gemarineerd witloof met zalmcréme

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
  • 2 Sjalotjes pellen en snipperen.
  • 3 Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
  • 4 Limoenen halveren.
  • 5 1 limoenhelft apart houden, de rest uitpersen. 6 In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetl. limoensap door elkaar roeren.
  • 7 Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
  • 8 Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
  • 9 In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetl. limoensap tot gladde crème pureren. 1
  • 0 Tot gebruik in koelkast bewaren. 1
  • 1 Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes. 1
  • 2 Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden. 1
  • 3 Witlofblaadjes uit de marinade nemen en op plaate serveerschaal rangschikken. 1
  • 4 Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.

Gemarineerd witloof met zalmcréme is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Witlofbloem met romige zalmcrème
10 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde Witlof Met Zalmcreme
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Currysalsa met rozijnen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Met roomkaas gevulde karbonade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept