Zoek
Gemarineerd witloof met zalmcréme
0 min
Jerryke's Cuisine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor 8 personen:
2 maal 2 struikjes witlof
3 sjalotjes
20 gr. verse Italiaanse kruidenmix
2 limoenen
1 dl. olijfolie
2 maal 100 gr. gerookte zalmfilet
6 gedroogde tomaatjes ( potje )
125 gr. verse roomkaas met k
Bereiding
1
Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen.
2
Sjalotjes pellen en snipperen.
3
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken.
4
Limoenen halveren.
5
1 limoenhelft apart houden, de rest uitpersen. 6 In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetl. limoensap door elkaar roeren.
7
Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren.
8
Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden.
9
In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetl. limoensap tot gladde crème pureren. 1
0
Tot gebruik in koelkast bewaren. 1
1
Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes. 1
2
Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden. 1
3
Witlofblaadjes uit de marinade nemen en op plaate serveerschaal rangschikken. 1
4
Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
Gemarineerd witloof met zalmcréme is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofbloem met romige zalmcrème
10 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde Witlof Met Zalmcreme
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antipasti gemengde vis
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Currysalsa met rozijnen
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Met roomkaas gevulde karbonade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept