Wrijf het vlees in met zout en peper. Breng azijn, water, laurierbladen, ui, peterselie, tijm en kruidnagels aan de kook en laat dit op een zacht vuur 15 minuten in koken. Laat de marinade geheel afkoelen in een diepe kom en leg het vlees erin. Dek het af. Laat het 24 uur op een koele plaats marineren. Neem het vlees uit de marinade en droog het goed af. Zeef de marinade. Smelt het grootste deel van de boter in een braadpan of stoofpan en leg het vlees erin, schroei het snel aan alle kanten dicht. Draai het vuur wat lager en braad het vlees met het deksel op de pan ruim een uur zo op zacht vuur gaar. Voeg af en toe een klontje boter of enkele lepels van de marinade toe. Bedruip van tijd tot tijd. Neem het vlees uit de pan, leg het op een vleesplank en laat het even afkoelen voor het aan te snijden. Maak de jus af met 2 deciliter van de marinade. Roer de bloem door de zure room en voeg dit al roerend toe aan de jus. Laat enkele minuten zacht doorkoken. Tip: Geef de saus bij het vlees met aardappelen en bleekselderij, postelein of een koolsoort.
Gemarineerde biefstuk op Duitse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine