de dag voordien: Schik de biefstukken in een schotel en besprenkel ze met het citroensap. Kruid met cayennepeper en giet er 1 dl olijfolie over. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai regelmatig om. Op het fornuis: (dit kan eventueel enkele uren vooraf) Verwarm 2 eetl. olijfolie en stoof er de gesnipperde ui en het gesnipperde teentje knoflook glazig in. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Doe er ook de uitgelekte maïs en het tomatenconcentraat bij. Breng heel even aan de kook en kruid naar smaak met pili-pili, nootmuskaat, peper en zout. Op de barbecue: Zet de pan met de Mexicaanse saus in een hoekje van de barbecue en laat 15 à 25 min. pruttelen. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog. Leg de biefstukken op de warme grill en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Kruid naar smaak met zout. Dien de biefstukken op met de warme saus, aardappelen in de schil of rijstsalade, en een frisse sla.
Gemarineerde biefstuk op z’n Mexicaans is een recept van Jerryke's Cuisine