Gemarineerde biefstuk op z’n Mexicaans

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

de dag voordien: Schik de biefstukken in een schotel en besprenkel ze met het citroensap. Kruid met cayennepeper en giet er 1 dl olijfolie over. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai regelmatig om. Op het fornuis: (dit kan eventueel enkele uren vooraf) Verwarm 2 eetl. olijfolie en stoof er de gesnipperde ui en het gesnipperde teentje knoflook glazig in. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Doe er ook de uitgelekte maïs en het tomatenconcentraat bij. Breng heel even aan de kook en kruid naar smaak met pili-pili, nootmuskaat, peper en zout. Op de barbecue: Zet de pan met de Mexicaanse saus in een hoekje van de barbecue en laat 15 à 25 min. pruttelen. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog. Leg de biefstukken op de warme grill en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Kruid naar smaak met zout. Dien de biefstukken op met de warme saus, aardappelen in de schil of rijstsalade, en een frisse sla.

Gemarineerde biefstuk op z’n Mexicaans is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse entrecote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaans gevulde courgette
Bekijk recept
Mexicaans stoofvlees met bonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept