Met ijs wordt in dit geval bedoeld malaga-ijs. Roer in een wijde kom de rum, de abrikozen-sinaasappeldrank, het citroensap en de kaneel door elkaar. Roer de rozijnen erdoor en leg de donuts erin. laat de donuts minstens 2 uur in de koelkast marineren en door en door koud worden. Hak de pistachenootjes grof en rooster ze ineen droge koekenpan goudbruin. Schil de sinaasappel zo dik dat u ook de witte vliesjes mee schilt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Neem vlak voor het serveren de donuts uit de marinade. Schenk de marinade in een wijde pan en roer de honing erdoor. Laat de marinade 2minuten zachtjes koken. Leg intussen de donuts op de bordjes en schep in elke donut een grote bol malaga-ijs. Schenk het ingekookte vocht rond de donuts. Leg de sinaasappelpartjes in het sausje. Strooi de pistachenootjes over het ijs.
Gemarineerde donuts met malaga-ijs is een recept van Jerryke's Cuisine