Gemarineerde donuts met malaga-ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Met ijs wordt in dit geval bedoeld malaga-ijs. Roer in een wijde kom de rum, de abrikozen-sinaasappeldrank, het citroensap en de kaneel door elkaar. Roer de rozijnen erdoor en leg de donuts erin. laat de donuts minstens 2 uur in de koelkast marineren en door en door koud worden. Hak de pistachenootjes grof en rooster ze ineen droge koekenpan goudbruin. Schil de sinaasappel zo dik dat u ook de witte vliesjes mee schilt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Neem vlak voor het serveren de donuts uit de marinade. Schenk de marinade in een wijde pan en roer de honing erdoor. Laat de marinade 2minuten zachtjes koken. Leg intussen de donuts op de bordjes en schep in elke donut een grote bol malaga-ijs. Schenk het ingekookte vocht rond de donuts. Leg de sinaasappelpartjes in het sausje. Strooi de pistachenootjes over het ijs.

Gemarineerde donuts met malaga-ijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept