Snipper de gepelde sjalotjes, knoflook-teentjes en bleekselder fijn. Bewaar van de bleekselder wat mooi blad voor de garnering. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op een matig vuur (de kip mag niet bruin worden) in ca. 12 minuten gaar; keer ze halverwege de bereidingstijd. Neem de kipfilets uit de pan. Roer de sjalot, knoflook en bleekselder door de achtergebleven olie en bak het mengsel zachtjes ca. l minuut Breng het groentemengsel pittig op smaak met zout en peper en voeg de suiker toe. Roer de wijn en azijn door het groentemengsel en breng het aan de kook. Laat het zachtjes ca. 5 minuten koken. Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en leg die naast elkaar in een schaal. Schenk het hete mengsel over de reepjes kip. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de kip 5-6 uur marineren. Neem na het marineren de reepjes kipfilet uit de marinade en rangschik ze op de borden. Zeef de marinade boven een kommetje. Meng de salie en kappertjes door de uitgelekte groente in de zeef en verdeel het mengsel over de reepjes kip. Lepel er wat van de marinade over. Garneer met partjes citroen en wat bleekselderblad. Tip: Lekker met geroosterd brood
Gemarineerde kipfilet met bleekselder en kappertje is een recept van Jerryke's Cuisine