Maak de avond voordien de marinade: snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en maak het kruidenbosje. Leg de rosbief in een schotel. Omring met de groenten, het kruidenbosje en de jeneverbessen.Voeg peper toe en giet de rode wijn erover. Laat op een koele plaats marineren. Haal de rosbief uit de marinade en laat uitlekken. Braad het gebraad in een kookpan aan alle kanten aan in wat boter. Dek af en laat 35 tot 45 minuten (naar wens) op een zacht vuur gaar worden. Keer regelmatig om. Neem het kruidentuiltje uit de marinade en giet deze in een pan.Voeg peper en zout toe en laat inkoken. Verpak de rosbief in aluminiumfolie en laat rusten terwijl je de saus maakt. Giet de ingekookte marinade in de kookpan en bind met de maisbloem en de rest van de boter. Snij het vlees en voeg de jus bij de saus. Giet de wijnsaus over de rosbief en dien op met waterkers en gebakken aardappeltjes