Voor het vlees: Verhit een klontje boter in een pan, laat de koteletten aan beide zijden dichtschroeien en laat ze daarna nog enkele minuten bakken. Voor de gevulde aardappel : Was de aardappelen zeer grondig, snijd er tussen het midden en de bovenkant telkens een hoedje van af en hol de aardappelen uit. Leg zowel de uitgeholde aardappelen als de hoedjes in een ingeboterde ovenschotel, plaats die op 180°C in de oven en laat gedurende 15 minuutjes bijna gaar worden. Om puree te maken, laat u intussen het binnenste van de aardappelen koken. Pureer de aardappelen als ze gaar zijn en hou ze warm. Laat de fijngsnipperde ui samen met het geplette teentje look fruiten in een pan en doe er daarna ook de fijngesneden Serranoham, de paprika en de tomaten bij. Meng alles zeer goed dooreen. Kruid met peper en zout, laat nog enkele minuten stoven en meng met de puree. Vul de uitgeholde aardappelen vervolgens met dit mengsel. Bestrooi elke aardappel met wat gemalen kaas en garneer met telkens twee halve groene en zwarte olijven. Zet de schaal met de gevulde aardappelen nog een tiental minuutjes in de oven tot de kaas een mooi bruin korstje heeft. Zeer lekker met sla en tomaten in vinaigrettesaus.
Gemarineerde varkenskotelet met gevulde aardappel is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree