Gemarineerde vis met verse gember en wortel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de visfilet in repen en meng ze met 3 eetlepels wok marinade. Laat het geheel 3 minuten staan om te marineren. Snijd ondertussen de worteltjes in dunne schuine plakjes. Schil en snijd de gember in dunne reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de wortelplakjes en de gemberreepjes 5 minuten. Roerbak de vis ca. 3 minuten voorzichtig mee. Voeg de mihoen en de woksaus naar smaak (ca. 6 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten. Schep de gemarineerde vis in diepe borden of kommen. Bestrooi met de koriander. Je kunt in plaats van de visfilet ook (rauwe) garnalen wokken. Voeg met de gember ook een fijngehakt teentje knoflook toe.

Gemarineerde vis met verse gember en wortel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept