Gemarineerde zalm met citroen- en kruidensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
en: - Spoel de zalm goed af onder stromend water en dep 'm droog met huishoudpapier. Meng het grof zeezout met de suiker en wrijf de zalm ermee in. Wikkel de zalm nu met het mengsel in huishoudfilm en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
Voorbereiding
: - Bereid intussen de citroensaus: spoel de citroenen schoon en droog ze af. Rasp de schil boven een kommetje. Snij dan de citroenen in twee'n, pers ze en voeg het sap bij de geraspte citroenschil. Voeg er wat fijn keukenzout en de olie aan toe terwijl je blijft roeren tot je een dikkere saus bekomt. Voeg er dan de helft van de kruiden aan toe en meng opnieuw.
- Wanneer de zalm voldoende is gemarineerd spoel je hem goed af onder stromend water en rol je hem in de overblijvende kruiden. Snij de zalm dan in blokjes en schik ze op een bord en giet er wat citroenkruidensaus over. Opdienen en genieten maar! Tips: Deze zalmbereiding wordt nog lekkerder als je het serveert met vers fruit als vijgen, mango, meloen en met getoast stokbrood.

Gemarineerde zalm met citroen- en kruidensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met chorizo en tomaatjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokpasta met Italiaanse groenten en kip
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse winterstoof met komijnenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept