Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalmfilet in twee schuine, dunne plakken. Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar. Rol de lap bladerdeeg iets uit en snijd ze in vier stukken op maat zodat er twee stukjes zalm op passen. Leg op elk plakje bladerdeeg twee plakjes zalm. Versier met de gehalveerde tomaatjes en bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de schuitjes in ongeveer een kwartier gaar. Garneer met verse basilicum. Maak voor het groententaartje eerst de bieslookolie. Doe hiervoor de bieslook samen met de olijfolie in een keukenmachine en draai alles tot een egale kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette beetgaar in 2 eetlepels olijfolie. Maak vier stapeltjes van de courgette, geitenkaas en de tomaatjes. Steek hier en daar wat blaadjes basilicum in het stapeltje. Schenk er naar smaak de bieslookolie over. Dit gerecht wordt helemaal gezond als u de groenten even in de oven grilt, in plaats van te bakken in olie pittige tomaten-basilicummarinade 3 vleestomaten 3 zongedroogde tomaten 2 teentjes knoflook 1 theelepel paprika poeder 1 theelepel gesneden basilicum gedroogd (of vers iets meer) 1\2 Spaans pepertje zee zout en gemalen peper naar smaak(als je geen zeezout hebt gebruik je gewoon keuken zout) doe alle ingrediënten in een hakmolen(of zoals je wilt een foodprocessor) maal het fijn en gebruiken naar wens
Gemarineerde zalmfilet in een schuitje van bladerd is een recept van Jerryke's Cuisine