Gember-lemon rijstsalade met kipsate

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
- Meng de kipfilet met 5 eetlepels woksaus en 2 eetlepels olie en laat ze ca. 15 minuten trekken.
- Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
- Haal de peultjes af en was ze.
- Was en snijd de peper in ringetjes, verwijder de zaadjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de peultjes en de peperringetjes 2 minuten. Schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan ca. 8 eetlepels woksaus en de tauge toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Af laten koelen.
- Rijg de kipfilet aan satestokjes.
- Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Rooster de kipsate op de hete BBQ, onder de hete grill of in een grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
- Schep de gember-lemon rijstsalade in een grote schaal. Geef de fijne kipsate er apart bij. TIP: - Vervang de peultjes door sugarsnaps. Bestrooi de salade op het laatst met wat lente-uienringetjes.

Gember-lemon rijstsalade met kipsate is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met pinda-chilisaus
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi speciaal met kipsate
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept