Gepocheerde oesters met witloof en zeewier

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oester openen en het vocht bewaren. De oesters heel kort pocheren (enkele seconden volstaan). Warm houden. Het oestersap opkloppen met driekwart van de boter, het gedroogde zeewier toevoegen en mengen met citroensap, peper en zout. Het witloof uiterst fijn snijden en enkele minuten fruiten in de rest van de boter. Het witloof op de bodem van de oesterschelpen leggen, hierop de gepocheerde oesters schikken en overgieten met een beetje saus. De oesters heel even onder de grill houden. Serveren op een bedje van grof zout en het bord versieren met vers zeewier.

Gepocheerde oesters met witloof en zeewier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van groentereepjes
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken visjes in de zee
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sushi maki gerookte zalm
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept