Schil de peren voorzichtig en laat het steeltje eraan zitten Doe de suiker, de kaneelstokjes, sinaasappelrasp, de kruidnagels en de wijn in een pan die net groot genoeg is voor 6 peren. Verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost. Voeg er dan de peren aan toe en laat zachtjes koken. Leg een deksel op de pan en pocheer de peren 20 minuten. Wilt U de peren koud serveren, dan laat U ze afkoelen in de wijn en zet U ze in de koelkast tot U ze nodig hebt. Als U de peren warm serveert, laat U ze in de warme wijn staan terwijl U de saus maakt. Voor de saus smelt U de chocolade. Vermeng de mascarpone met de sinaasappellikeur. Roer dit mengsel door de chocolade. Haal de peren uit de wijn en zet ze op 6borden. Voeg een grote schep chocoladesaus toe en serveer de rest apart. Tip: Doe de wijn na het pocheren niet weg. Kook hem 10 minuten tot hij stroperig wordt. Gebruik deze siroop over een fruitsalade of ijs.
Gepocheerde peren met mascarpone-chocoladesaus is een recept van Jerryke's Cuisine