Gepocheerde peren met mascarpone-chocoladesaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peren voorzichtig en laat het steeltje eraan zitten Doe de suiker, de kaneelstokjes, sinaasappelrasp, de kruidnagels en de wijn in een pan die net groot genoeg is voor 6 peren. Verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost. Voeg er dan de peren aan toe en laat zachtjes koken. Leg een deksel op de pan en pocheer de peren 20 minuten. Wilt U de peren koud serveren, dan laat U ze afkoelen in de wijn en zet U ze in de koelkast tot U ze nodig hebt. Als U de peren warm serveert, laat U ze in de warme wijn staan terwijl U de saus maakt. Voor de saus smelt U de chocolade. Vermeng de mascarpone met de sinaasappellikeur. Roer dit mengsel door de chocolade. Haal de peren uit de wijn en zet ze op 6borden. Voeg een grote schep chocoladesaus toe en serveer de rest apart. Tip: Doe de wijn na het pocheren niet weg. Kook hem 10 minuten tot hij stroperig wordt. Gebruik deze siroop over een fruitsalade of ijs.

Gepocheerde peren met mascarpone-chocoladesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-espressotaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept